Evelien

Evelien Jaspers (1990) werd geboren in Hilversum en begon op vierjarige leeftijd met vioolspelen. Haar eerste lessen kreeg ze van Greet Wijzenbeek en na een jaar begon Evelien bij Coosje Wijzenbeek. Hier heeft ze 12 jaar les gehad en tevens in de Fancy Fiddlers gespeeld, een jong strijkersensemble o.l.v. Coosje Wijzenbeek, waar zij de laatste jaren aanvoerder was.

In 2007 deed Evelien eindexamen op de middelbare school en werd toegelaten op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar zij in 2012 haar Bachelor examen afsloot met een 8,5 als studente van Peter Brunt.

Ze volgde masterclasses bij Elisabeth Perry, Vera Beths, Petru Monteanu, Moshe Hammer, Ronald Hoogeveen, Joris van Rijn en Philippe Graffin. Zij nam deel aan en won prijzen op concoursen zoals het IpmC, de Iordens Viooldagen, het Davina van Wely concours, de International Violin Competition in Płock, Polen, en het Internationaler Wettbewerb fur Violine in Kloster Schontal, Duitsland. In 2009 ging Evelien twee keer op tournee met het NJO symfonieorkest. Ze nam meerdere keren deel aan de cursus Gocher Stringtime in Duitsland en in de zomer van 2010 aan het Peter de Grote Festival.

Sinds 2003 heeft Evelien deel uitgemaakt van verschillende strijkkwartetten, waarmee ze prijzen won op het Prinses Christina Concours en het Charles Hennen Concours, en cursussen volgde zoals de internationale Masterclass in Apeldoorn, het Orlando Festival, de Zeister Muziekdagen, Delft Kamermuziekatelier en de Internationales Sommerakademie in Nordhorn, Duitsland.

Na haar Bachelor examen werd ze aangenomen in de Orkestmaster van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag als leerlinge van Peter Brunt en Vera Beths. In het kader van deze studie speelde Evelien regelmatig projecten mee in het Residentie Orkest.

In 2013 werd ze aangenomen in de Master Strijkkwartet aan het conservatorium van Amsterdam, die in samenwerking met de Nederlandse Strijkkwartet Academie wordt aangeboden, om de mogelijkheid te hebben fulltime met haar kwartet, het Aristos Kwartet, te studeren. Sinds de oprichting in 2008 is Evelien 1e violiste van het Aristos Kwartet. Met dit kwartet behaalde ze in juni 2015 haar Masterdiploma.

Van 2015 tot en met 2017 studeerde het kwartet in de Voltijdopleiding van de NSKA. Het kwartet kreeg les van de leden van Quator Danel, Stefan Metz, Sven Arne Tepl en Dmitry Ferschtman. Maandelijks krijgen ze masterclasses van internationale gastdocenten, zoals o.a. prof. Eberhard Feltz en Luc Marie Aguera. Tijdens verschillende cursussen kreeg het kwartet lessen van o.a. Rainer Schmidt, Heime Müller en de leden van Quarteto Casals. Met het Aristos Quartet geeft Evelien zeer regelmatig concerten in Nederland, Frankrijk, Duitsland, Roemenië en Schotland.

Evelien bespeelt een prachtige viool gebouwd door Bernardus Stoss in Wenen in 1818. Ze heeft een strijkstok in bruikleen van het NMF, gebouwd door Jacques Audinot in Parijs.