Dmitry

Dmitry Ivanov werd in 1989 in Tasjkent, de hoofdstad van Oezbekistan, geboren. Hij woont sinds 1993 in Nederland.

Dmitry kreeg zijn eerste vioollessen in januari 1998 van Boris Tsoukerman. In 1999 werd Dmitry toegelaten tot de net geopende Van Zweden School of Music in Enschede. Hij werd leerling van de violiste Ilona Sie Dhian Ho. In september 2003 werd hij aangenomen als leerling van de Vooropleiding aan het Conservatorium van Rotterdam in de klas van de bekende Nederlandse violist Christiaan Bor. In 2005 verhuisde het gezin naar Rotterdam en in 2006, na het behalen van zijn HAVO-examen, werd Dmitry toegelaten tot de voltijdopleiding aan het Conservatorium van Rotterdam. Op 30 juni 2011 sloot Dmitry zijn Bachelor studie cum laude af bij Benzion Shamir.

Hij volgde in Duitsland en Kroatië cursussen bij o.a. Petru Munteanu, Robert Szeder en Dora Schwarzberg

In 2002 won Dmitry een Tweede Prijs in de leeftijdskategorie 2A (10-12 jaar) tijdens de Iordens Viooldagen. In 2006 behaalde hij een Derde Prijs bij het Prinses Christina Concours in Rotterdam.

Als solist bij diverse orkesten en in recitals trad Dmitry o.a. op in Rotterdam (De Doelen), in Enschede (Muziekcentrum) en in Groningen (De Oosterpoort). Als Prinses Christina laureaat werd hij gevraagd recitals te geven in Los Angeles, San Francisco en Vancouver. Ook speelde hij een rol in een televisie-docudrama over een jonge violist in Suriname. Dmitry trad in kamermuziekconcerten op met bekende musici als Marieke Schneeman, Christiaan Bor, Godfried Hoogeveen, Francien Schatborn en Rainer Moog.

Dmitry is sinds de zomer van 2012 violist van het Aristos Quartet.

Sinds 2016 is Dmitry aanvoerder van de 2e violen-sectie van Kamerata Zuid.

Na een jaar intensief met het kwartet te hebben gewerkt werden ze in 2013 aangenomen in de Master Strijkkwartet aan het conservatorium van Amsterdam, die in samenwerking met de Nederlandse Strijkkwartet Academie word aangeboden, om de mogelijkheid te hebben fulltime met het kwartet te studeren.

Naast de strijkkwartetstudie volgt hij individuele lessen bij Maria Milstein. Na de Masterstudie werd het kwartet toegelaten tot de tweejarige post-academische Voltijdopleiding aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie, die zij in 2017 afsloten met een succesvol eindexamen.

Dmitry bespeelt dankbaar een prachtige strijkstok die hij in bruikleen heeft van het Nationaal Instrumenten Fonds, toegeschreven aan Paul Mangenot, Mirecourt.