Otto

Otto Bakker (1987) werd geboren in Dordrecht en begon toen hij zeven jaar oud was met cellolessen van Godelinde Doolaard. Hij studeerde in 2004 af op de Havo voor Muziek en Dans in Rotterdam als leerling van Ubaldo Arcari en werd vervolgens toegelaten op het Conservatorium in Den Haag bij Floris Mijnders.

Sinds 2008 was Otto student van Larissa Groeneveld en in 2011 en 2012 studeerde hij bij Marien van Staalen.

In 2012 behaalde Otto zijn Bachelor eindexamen.

Na het behalen van zijn Bachelor volgde Otto de Master Strijkkwartet aan het Conservatrium van Amsterdam en sloot deze met succes af samen met zijn Aristos Quartet.

Na het behalen van de Master Strijkkwartet vervolgde Otto zijn kwartetstudie aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie in de post-academische Voltijdopleiding, wat hij zeer succesvol afsloot met een feestelijk eindexamen in mei 2017.

Otto speelde in jeugdorkesten zoals het JON en was aanvoerder van het Viotta. Ook ging hij regelmatig mee op tournees met het Ricciotti Ensemble. Sinds 2016 is Otto aanvoerder van de cellosectie van Kamerata Zuid.

Sinds de oprichting in 2008 is Otto cellist van het Aristos Quartet.

Otto bespeelt een prachtige cello gebouwd door G.G. van Ziel in 2003. Zijn strijkstok heeft hij in bruikleen van het NMF en is gebouwd door Voirin in Parijs.